Regisztráció
Amennyiben 24 órán belül nem kap értesítést regisztrációjáról, kérjük e-mailben (gwpmo@gwpmo.hu) jelezze a szervezők részére.

3. Internetes forduló (kreatív feladatok)

Megjelenése az interneten: 2011. április 1., 1 és 2. korosztály
Megfejtési határidő: 2011. április 22. 24:00 (A Föld Napja)
Fő téma: Kreatív feladat

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICDPR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2011-ben ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot.

A Duna Ismerettár internetes versenye úgy kapcsolódik ehhez a felhíváshoz, hogy a 3. forduló feladata egyben a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázaton való részvételt is jelenti.

A 3. forduló (és egyben Duna Művészeti Mestere alkotói pályázat) feladata, hogy folyók, tavak partján tett látogatás alapján, - a vízi környezet ösztönző hatására - az ott talált tárgyakból, anyagokból alkotásokat hozzatok létre.

A mű lehet bármilyen képzőművészeti alkotás, amelyhez a vízből, vízpartról származó természetes, vagy mesterséges elemeket kell felhasználni. A felhasznált anyagoknak közvetlenül a Duna vagy bármely mellékvizének életteréhez köthetőnek kell lenniük, például sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.

Engedjék szabadon fantáziátokat, gondolkozzatok el azon, hogy mit jelent számotokra a folyó és környezete!

Minden csapat csak egy alkotással pályázhat!

Az alkotásokat háromdimenziós (3D) formátumban (például: szobor) kell elkészíteni. Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadunk el.

Az elkészült alkotásokról A4-es formátumú, matt vagy fényes papírra készített fényképet kell készíteni és postai úton eljuttatni a szervezőkhöz.

Kérjük, hogy a csapat nevét a fénykép hátoldalán minden esetben tüntessétek fel!

Pontozás: a beküldött képet a zsűri 1-től 10-ig terjedő pontozással értékeli. Nagyon fontos a jó fotó az alkotásról!

Beküldés határideje: 2011. április 22.

Beküldési cím:
GWP Magyarország Alapítvány
1119, Budapest Etele út 59-61.

További információ:
gwpmo@gwpmo.hu
Telefon: 06-1-371-1333

A "Duna Művészeti Mestere” hazai kiírás helyezettjeinek díjátadási ünnepségére a központi Duna Napi rendezvényen kerül sor. A nyerteseket külön értesítjük az ünnepség részleteiről.

A verseny országos első helyezettje(i) 2011. szeptember 23-25 között kétnapos nemzetközi programon vehetnek részt, ahol a 13 Duna-menti országban meghirdetett nemzetközi verseny legjobb alkotóját a "Duna Művészeti Mestere" címmel tüntetik ki.

vissza